Crunchy notenpasta’s waar je meer van wil (w)eten

In de categorie: je wist niet hoe graag je dit wilde tot nu. Er zijn 2 nieuwe smaken crunchy notenpasta. We vertellen je meer over de smaak en tippen het leuke interview dat onze productmarketeer Laura erover gaf.
image
27 februari 2023

Luid de klokken: er zijn twee nieuwe notenpasta’s mét crunch. We snappen dat je hier heel blij van wordt. Want notenpasta: het is heerlijk om te eten, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je. Je kunt er alle kanten mee op in de keuken en bijna iedereen – jong en oud- smult ervan. Wij doen er gewoon nog een schepje noten bovenop. In de twee populaire notenpasta’s cashew en amandel voegen we kleine stukjes noot toe.

Hoe zit dat met crunchy notenpasta 

Ook deze notenpasta malen we in huis oftewel TerraSana hq. Dit doen we met onze eigen malers, die machines stellen we met precisie af. Zo heb je in iedere potje crunchy notenpasta een lekkere crisp, want je wil natuurlijk wel echt stukjes noot proeven. In de cashewpasta zit er zelfs nog een extra verrassing in.

De extra verrassing in cashewpasta met stukjes

Als je denkt dat je alles al geproefd hebt, dan heb je het mis. In de cashewpasta zit niet alleen een crunch, maar ook nog een beetje Himalayazout. Hierdoor smaakt de nieuwe cashewpasta gewoon naar een handje cashewnoten met zout. Daarmee smeer je wel een heel bijzonder broodje notenpasta. 

cashewpasta crunchy met zout

Amandelpasta met crunch

De andere lekkere smaak is de populaire amandelpasta. Deze notenpasta van amandelen is geliefd om zijn rokerige en notige smaak. Voortreffelijk als je graag notenpasta lust, maar geen zin hebt in zoet. Met de stukjes amandel erin wordt die notenpasta nog rijker van smaak. Daarmee maakt die lekkere crunch het mondgevoel helemaal af.  

amandelpasta crunchy

Zitten er vitamine in crunchy notenpasta?

Het fijne van die lekkere notenpasta’s is dat ze vol vitamine zitten. Zo zijn amandelen rijk aan goede onverzadigde vetten en vitamine E. Die voedingstoffen blijven er ook inzitten omdat de amandelen met vlies gemalen worden. Maar de cashew crunchy notenpasta is net zo voedzaam. In cashewnoten zitten minder vetten dan in pinda’s en ze bevatten onder andere ook kalium, magnesium en fosfor.

Extra veel smaak

Ook Biojournaal wilde het fijne van de crunchy notenpasta weten. Daarom spraken ze met onze productmarketeer Laura over smaak. Lees hier een stukje uit het interview:

Aan de 100% cashewnoten in de Cashewpasta crunchy is een klein beetje zout toegevoegd. “Dit Himalayazout brengt de smaak van de cashews nog meer naar boven. Het is net alsof je een handje geroosterde gezouten cashews uit een zakje eet.”
De amandelpasta crunchy krijgt dankzij het productieproces extra smaak. “Deze wordt puur en alleen gemaakt van licht geroosterde, biologische amandelen. Door de schil mee te roosteren en te malen krijgt onze amandelpasta een bijzondere lekkere, uitgesproken smaak. Hierdoor blijven meteen ook alle goede voedingsstoffen uit de schil in de pasta.”

Voor het hele interview met Biojournaal klik je hier voor het origineel. 

Welke notenpasta is het lekkerst op brood?

We houden van smeren op een crackertje voor tussendoor, op een zuurdesembroodje. Notenpasta crunchy, dat klinkt niet alleen lekker in de oren. Het smeert en smaakt heerlijk op brood. Dus of je nu kiest voor de alombekende pindakaas crunchy, of je hoge ogen gooit met de originele en smeuïge amandel crunchy of cashew crunchy. Jouw bruine boterham is nooit meer saai of simpel van smaak en dan de boterhamvraag:

Voor welke crunchy ga jij? 

Wat maak jij met deze crunchy's? Raak geïnspireerd!

Koken en bakken met 100% notenpasta en pindakaas.