Gember past eigenlijk overal bij. Zoet en hartig, vlees en vegetarisch, drank of maaltijd: je kunt het zo gek niet bedenken of gember haalt je gerecht helemaal op.
Houd je van sushi en kun je echt niet zonder die flinterdunne plakjes ingelegde gember? Dit kleine potje van 190 g zit er bomvol mee. Japanners eten sushi gember tussen de hapjes sushi door, omdat gember smaken neutraliseert. Zo komt ieder stukje sushi helemaal tot zijn recht. Tegenwoordig wordt sushi gember vaak gebruikt als ‘dip’ of bijgerecht, net als wasabi en sojasaus. Ook lekker bij een salade, op een broodje of een (vega) hamburger.
Beide gemberproducten komen van het paradijselijke Fiji. De gember groeit in de ongerepte natuur, in de ‘raintree forest’ op het grootste eiland Viti Levu. De vulkanische grond is hier bijzonder vruchtbaar en bovendien relatief ‘nieuw’. Hierdoor is de bodem is één van de schoonste ter wereld. Daarnaast is op Fiji geen grootschalige industrie. Minimale vervuiling dus!
De boeren op Fiji verbouwen gember op kleine schaal. Dit doen ze 100% biologisch en met gebruik van traditionele methoden. Onkruid wordt handmatig verwijderd. Onze producent is erg betrokken bij de community en beweert ’s werelds puurste gember te verbouwen.