Chocoladeijs

Dit vegan chocolade ijs recept is een lekker toetje of voedzaam tussendoortje voor 's avonds. Maar als je zin hebt, kun je dit homemade vegan ijs zelfs bij het ontbijt zetten. Het zit vol met fruit, goede vetten en natuurlijk de puurste cacao die er is. Superleuk om zelf te maken en een recept om in je hoofd te prenten. Iedereen kan het, en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Vegan ijs for the win!
DessertIJs en toetjes4-5 bolletjes15 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen in plakjes. Doe minimaal 1 nacht van tevoren in de vriezer. 
  2. Zet het blikje TerraSana kokosmelk minimaal een nacht van tevoren in de koelkast. Let op dat je kokosmelk gebruikt met een hoog kokos- en vetpercentage (die van ons is van 80% kokos).
  3. Doe de bevroren plakjes banaan in de blender. 
  4. Schraap 100 gram van het dikke gedeelte van de kokosmelk uit het blikje en voeg toe aan de banaan, samen met de ahornsiroop, het cacaopoeder en de hazelnootpasta. 
  5. Maal tot ijs. Schep met een mes de chocopasta door het ijs, zodat je stukjes chocola erin ziet.
  6. Schep met een ijslepel in bowls. 

Tip(s)

  • Je kan in principe iedere notenpastasoort gebruiken. Heb je dus geen hazelnootpasta in huis, gebruik dan cashew- of amandelpasta.
  • Ga je voor nog meer pleasure? Gebruik dan TerraSana kokos-opklopcrème in plaats van kokosmelk 80%. Dit is een plantaardig alternatief voor slagroom en zorgt voor nog meer romigheid. Bovendien kun je het ijs dan ook lekker aftoppen met een dot slagroom. Lekkerr!