Freakshake met kurkuma, karamel en chocotreats

Vegan
Deze vegan freakshake is voor jou als je een zoetekauw van de bovenste plank bent. Echt over de top, maar dubbel en dwars genieten. Want een freakshake maken is eigenlijk nog leuker dan een een freakshake kopen! Met dit recept kun je heel gemakkelijk zelf een freakshake maken. Je hoeft alleen maar een hoop zoetigheid in huis te halen! Oh, en het is ook een beetje een healthy freakshake natuurlijk, want de shake zelf is met kurkuma!
DrankjeIJs en toetjes1 glas10 minuten bereiden8 uur wachten10 minuten weken
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de banaan en mango in stukjes en leg deze een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Zet voor je begint het glas in de vriezer zodat het goed koud wordt.
  3. Schenk ca. 75 ml van de kokosmelk in een steelpannetje en meng dit met de kokosbloesemsuiker. Laat dit in 10-15 min op middelhoog vuur indikken tot een dikke karamelsaus.
  4. Maal de hazelnoten in de blender bijna fijn. Zet apart.
  5. Doe de banaan, mango, curcuma latte en 125 ml kokosmelk in de blender en maal helemaal glad.
  6. Haal je glas uit de vriezer. Doop de bovenkant in de karamelsaus en vervolgens in de verkruimelde hazelnoten. Laat wat extra karamelsaus langs de randen glijden.
  7. Doe de shake in het glas.
  8. Versier je shake met de chocotreats, reepjes hazelnootwafel en de rest van de hazelnoten.

Tip(s)

  • Zelf kokosroom maken als topping? Zet het blikje kokosmelk dan minimaal een nacht in de koelkast, totdat het vet zich van het vocht heeft gescheiden. Klop het harde gedeelte op met een mixer en gebruik het vloeibare gedeelte voor de karamel en de shake.