De lekkerste vegan pannenkoeken met kokosmelk. Want ook zonder ei kun je heerlijke homemade pannenkoeken maken. Het vet van de kokosmelk maakt de pannenkoekjes bijna een beetje crispy. Superlekker recept voor pannenkoeken zonder ei!
LunchPannenkoeken en wafels6-20 pannenkoeken25 minuten bereiden
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Maak de flax-eggs. Vermaal het lijnzaad tot meel. Heb je geen kruidenmalen of goede blender, gebruik dan gebroken lijnzaad. Meng met het water en laat ca. 10 minuten staan.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom. Voeg zout toe.
Voeg de kokosmelk en de plantaardige melk toe. Klop met een mixer door elkaar, tot een gladde massa ontstaat.
Voeg het papje lijnzaad toe en mix.
Het deeg is wat dikker dan bij niet-vegan pancakes.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en verdeel (eventueel met een lepel) over de pan, zodat de pannenkoek niet te dik wordt.
Zet het vuur medium-zacht, zodat de pannenkoek goed door kan bakken.
Keer de pannenkoek zodra de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is.
Serveer de pannenkoeken met fruit naar keuze, een scheutje ahornsiroop en evt. wat gezeefd baobabpoeder.
Tip(s)
Dit recept is gemaakt met de kokosmelk van TerraSana, en die bevat 22% vet. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld klappermelk. Heb je echt alleen kokosmelk met een laag vetpercentage kunnen vinden? Speel dan met de hoeveelheden rijstdrank en kokosmelk, tot je de juiste beslagdikte hebt.