Smoothie met baobab

Ga je ontbijten met een fruit smoothie? Of wil jij gewoon een smoothie recept met lekker veel fruit en superfoods? De superfood baobab is wel de ster van dit recept. Baobab maakt het lekker fris, geeft het net dat zuurtje dat een fruitsmoothie vaak nodig heeft. Baobabpoeder komt van de vrucht van de Afrikaanse baobab-boom. Trouwens, we gebruikten verse sinaasappelsap in dit recept, maar als je de vezels in de sinaasappels wilt behouden, kun je ook de hele sinaasappel in de blender gooien. Je smoothie wordt dan natuurlijk wel dikker, maar dan kun je het altijd aanlengen met een scheutje plantaardige melk of water. Zo houd je je smoothie lactosevrij en fruitig!
DrankjeSmoothie1 glas5 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Banaan1
Sinaasappelsap150 ml
Baobabpoeder2 elHennepzaad1 el

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe alles in een blender en mix totdat een gladde mix van ingrediënten ontstaat.
  2. Garneer met de laatste theelepel hennepzaad en evt. wat nootjes.

Tip(s)

  • Wil je een dit als toetje eten? Voeg dan een eetlepel extra hennepzaad toe en laat het een nachtje in de koelkast staan. Hennepzaad neemt vocht op, waardoor je de smoothie de volgende dag ook als toetje kunt eten!