Dit gerecht is zó simpel, dat je dit iedere middag wel zou kunnen eten. En dat doen veel Japanners dan ook. De dressing is heerlijk fris en hartig tegelijk. Voor een snelle oosterse lunch!
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Kook de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking (5-6 minuten).
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gember.
Pers de citroen uit en meng met de gember, tamari, sesamolie en geperste knoflook.
Spoel de soba na het koken af onder koud water. Meng met de peterselie en giet de saus over de noedels.
Tip(s)
Liever wat meer groente bij je lunch? Voeg je favoriete (rauwe) groente toe, zoals bosui, taugé, paksoi, komkommer of courgette.