Teriyaki noedels met tofu

Vegan
Glutenvrij
Japans

Dit heerlijke noedel-gerecht is makkelijk te maken en zit boordevol smaak. Naast een smaakvol gerecht, heb je ook gelijk een gezonde lunch of diner met rode en gele paprika, en tofu voor de eiwitten. Volg deze eenvoudige stappen en binnen de kortste keren geniet je van een heerlijke maaltijd. 

DinerNoodlegerecht4 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Pad thai noodles van bruine rijst250 g
Tofu400 g
Broccoli1 grote
Rode paprika1
Gele paprika1
Wortels2
Rode ui1
Knoflook1 teentje
Kokosolie (geurloos)3 elTeriyaki saus240 mlSesamzaad zwart3 el

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de Pad Thai noedels volgens de instructies op de verpakking. Ze moeten al dente worden gekookt omdat ze later in de wok worden geroerbakt.
  2. Snijd de tofu in middelgrote blokjes.
  3. Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Snijd de rest van de groenten en pers de knoflook.
  4. Verhit 2 eetlepels kokosolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  5. Voeg de tofu blokjes toe aan de koekenpan en bak ze gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze aan de buitenkant goudbruin en knapperig zijn. Keer de tofu regelmatig om ervoor te zorgen dat ze aan alle kanten gelijkmatig gaar worden. Haal de tofu uit de koekenpan en zet het opzij.
  6. Voeg nog een eetlepel kokosolie toe aan dezelfde koekenpan/wok.
  7. Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht en knapperig zijn.
  8. Plaats de gebakken tofu terug in de koekenpan bij de groenten.
  9. Giet de teriyakisaus in de koekenpan en roer goed om alles gelijkmatig te bedekken.
  10. Laat het gerecht nog eens 5 minuten sudderen op middelhoog vuur om de smaken te laten samenkomen.
  11. Voeg tot slot de Pad Thai noedels toe en roer voorzichtig.
  12. Serveer en garneer met zwarte sesamzaadjes.