Vietnamese loempia's met tempeh

Caloriearm
Vegan
Vietnamees

Deze lichte en smaakvolle loempia's zijn perfect voor een gezonde maaltijd of een feestelijke lekkernij. Volg deze eenvoudige stappen om deze Vietnamese loempia's met tempeh (of tofu) te bereiden. Je hebt het binnen no-time op tafel, at het een perfecte snelle lunch voor je thuiswerkdag, of diner na een werkdag! Let's get started. 

Diner & lunchGroentegerecht6 rollen30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kokosolie (geurloos)4 el
Tempeh100 g
Vermicelli van bruine rijst60 g
Avocado1
Romaanse sla1 kleine
Komkommer1/3
Verse korianderoptioneel
Rijstpapier6 vellen

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Bereid de bruine rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Snijd de tempeh in (hele) dunne plakjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Bak de tempeh goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
  3. Bereid de overige ingrediënten voor: snijd de avocado in dikke plakken, was de romaine sla, snijd de komkommer julienne.
  4. Spoel een rijstvel af onder de kraan voor 10-20 seconden. Het vel mag nog een klein beetje hard zijn, liever niet te zacht. Rijstpapier wordt tijdens het bereiden vanzelf zacht genoeg om te rollen. Leg het vel een iets vochtig bord.
  5. Leg een blad sla op het rijstvel, gevolgd door de gebakken tempeh, een klein handje gekookte rijstvermicelli, 1 of 2 plakken avocado en wat komkommerreepjes. Voeg een paar blaadjes verse koriander toe als je daarvan houdt.
  6. Vouw de onderste helft van het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
  7. Herhaal het proces voor de resterende vellen en ingrediënten.
  8. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en dip je rijstpapierrollen hier in.