Zaatar is een Arabische kruidenmix. Je eet het vaak bij Mediterrane salade, falafel, pita, en groente als aubergine, kikkererwten en tomaat. Zaatar is niet overal even gemakkelijk verkrijgbaar, maar gelukkig maak je het met dit recept in een paar minuutjes zelf.
SmaakmakerSaus, dip en dressing8-12 porties5 minuten bereiden
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
1. Crush het sesamzaad in een vijzel. Deze Japanse vijzel is superfijn.
2. Meng met de rest van de ingrediënten.
3. Strooi over je salade of pita, of eet met stokbrood en olijfolie.
Tip(s)
Sumak is moeilijk verkrijgbaar in de biowinkel. Het is een zurig besje die je kunt vervangen door gedroogde citroenrasp of vermalen berberisbessen.